Ο Δήμος Αριστοτέλη στο πλευρό των συνδημοτών του που δικάζονται στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου 2017

Σε μια εξαιρετική χρονική συγκυρία, την ίδια ώρα δηλαδή που τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, η κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, μια πολυεθνική εταιρεία να εκβιάζει ωμά την  εκλεγμένη Ελληνική Κυβέρνηση, στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση των κερδών της, αδιαφορώντας για τις οποιεσδήποτε συνέπειες και έναν τόπο που αγωνίζεται να σταθεί όρθιος, οι κάτοικοι αυτού του τόπου οδηγούνται για άλλη μια φορά στα δικαστήρια.

Την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου , 48 συνολικά συνδημότες μας δικάζονται  μεταξύ άλλων για κάποια από τα σοβαρότερα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το μοναδικό «έγκλημα» των συνδημοτών μας είναι ο αγώνας για την σωτηρία του τόπου τους. Οδηγούνται στο εδώλιο στο πλαίσιο του δόγματος «επένδυση με κάθε κόστος» και ως θύματα ενός ακόμη εκβιασμού απέναντι σε όποιον αντιτίθεται σε αυτόν.

Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη, δηλώνουμε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των δημοτών μας, με κριτήριο τις απόψεις τους για τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους διωκόμενους συνδημότες μας και   ΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ του δίκαιου αγώνα της τοπικής κοινωνίας, η οποία ενοχοποιήθηκε για την ευαισθητοποίησή της στο μείζον πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος και της κερδοσκοπικής εκμετάλλευσής του.

Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη