Χορευτικά

Χορευτικό Αρναίας

Το χορευτικό συγκρότημα του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου επανασυστάθηκε τον Απρίλιο του 1994 και έκτοτε λειτουργούν τμήματα για παιδία από εφτά (7) έως δεκαοχτώ (18) χρονών καθώς και δύο τμήματα ενηλίκων. Η αγάπη και το μεράκι των χορευτών τόσο για τα έθιμα όσο και για τον χορό φαίνεται μέσα από την συμμετοχή τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους σε κάθε κάλεσμα που γίνεται για να εκπροσωπήσουν τον τόπο τους και να μεταδώσουν την παράδοση τους. Γι' αυτό και ο αριθμός των χορευτών ανέρχεται στα 150 άτομα περίπου.

Το ρεπερτόριο του χορευτικού συγκροτήματος περιλαμβάνει χορούς από διάφορες περιοχές ξεκινώντας από τους χορούς του τόπου μας και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και συνεχίζεται με χορούς από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Πόντο καθώς και τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, έχει κάνει ανταλλαγές με πολλούς συλλόγους καθώς επίσης έχει διοργανώσει βραδιές παραδοσιακού χορού στην Αρναία.

Επίσης κάθε χρόνο αναβιώνει έθιμα στην Αρναία όπως, ο Παραδοσιακός γάμος, τα Χελιδονίσματα, ο Κούτσμανος, τα Κάλαντα, κ.α. Η αγάπη για το χορό τόσο των χορευτών όσο και της χοροδιδασκάλου φαίνεται από τα αποτελέσματα των παραστάσεων και το χειροκρότημα του κόσμου που δίνουν τροφή σε όλους να συνεχίσουν.